Asi 24 kousků – 30 g čerstvého nebo ½ balíčků sušeného droždí., 100 ml vlažného mléka., 50 g cukru., 300 g hladké nebo polohrubé mouky., špetka soli., 50 g měkkého másla., velké vajce.,
Obložení – 2 plechovky manga po asi 410 ml., plechovka mandarinek (asi 312 ml)., 250 g čerstvých nebo mrazených ostružin., 250 g třešní., 500 g švestek., 50 g piniových oříšků., 50 g mandlových lupínků., 50 g hrubého krystalového cukru., 200 g meruňkové zavařeniny.,
Rozdrobené droždí rozpustíme v mléce a necháme odpočinout. V míse promícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme mléko s droždím, máslo a vejce. V hnětači rozmícháme hladké vláčné těsto. Přikryté těsto necháme na teplém místě vykynout, až dvojnásobně nabude na objemu. Vymažeme hluboký pečicí plech 40 x 32 cm nebo vyložíme papírem na pečení. Kompotové ovoce dáme dobře okapat. Čerstvé ovoce opláchneme, případně vypeckujeme (mrazené ovoce rozmrazíme). Troubu předehřejeme na 180° C vykynuté těsto znovu dobře propracujeme a vyválíme přímo na plechu. Zvýšíme okraje. Obložíme připraveným ovocem a posypeme piniovými semeny, mandlovými lupínky a hrubým krystalem. Pečeme asi 35 minut. Vyjmeme z trouby. Rozehřejeme džem a horký koláč potřeme . Necháme vychladnout, krájíme na kousky a zdobíme mátovými lístky.
Příprava asi 45 minut., kynutí cca 30 minut., pečení asi 35 minut., kousek asi 230 kcal., 3 g bílkovin., 4 g tuků., 45 g sacharidů.
Žádné komentáře:
Okomentovat