Suroviny: 250 g předního hovězího, 250 g vepřové plece, 4 cibule, 2 PL oleje, 2 PL kečupu, 2 PL hladké mouky, 750 ml masového vývaru, 500 g hub (1/2 lišek), 1 PL másla, 100 ml bílého vína, 100 ml smetany, sůl, pepř, 5 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 1 PL nakládaného zeleného pepře, 300 g těstovin
Postup: Nakrájíme cibuli a necháme ji na oleji zesklovatět, maso pokrájíme na kostky, přidáme k osmahlé cibulce a restujeme. Pak zaprášíme moukou a přidáme kečup, jalovec, bobkový list, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Očištěné houby pečeme na pánvi, osolíme, přidáme zelený pepř, zalijeme vínem a dusíme. Když jsou měkké, přidáme je k masu a promícháme. Nakonec vmícháme smetanu a již nevaříme, podáváme s těstovinami a zdobíme petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat