1. srpna 2016

Pepřový kotlík

Suroviny na 3 porce: 200 g masa (kuřecí nebo vepřové), 1 lžíce oleje (do marinády), 1 větší cibule, 1 paprika, 1 rajské jablíčko, 100 g uzeniny nebo salámu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky směsi koření "Steak", 3 lžíce oleje na smažení, 200 g hub (žampionů), 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hladké mouky, na dochucení: sůl, cayenský pepř
Postup: 200 g kuřecího nebo vepřového masa nakrájíme na nudličky. Přendáme do misky, do které dále přidáme 1 lžíci oleje, 1 nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou čerstvou papriku a rajské jablíčko, 100 g uzeniny (nakrájené na kolečka), nebo na kostičky nakrájeného salámu, na plátky nakrájené 2 stroužky česneku a 2 lžičky kořenící směsi "Steak". Vše dobře promísíme a necháme v lednici asi 1/2 hod. odležet. Na 3 lžících oleje osmahneme cca 200 g nakrájených hub (žampionů), přidáme naloženou směs a za stálého míchání smažíme, až do úplného změknutí masa. Podlijeme asi 2 dcl vody, zjemníme 1 lžící kečupu, zaprášíme 1 lžící hladké mouky a mírně povaříme cca 2 - 3 minuty. Odstavíme, dle chuti dosolíme a přiostříme cayenským pepřem. Podáváme s tmavým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat