25. srpna 2016

Řízky z divočáka v omáčce z černého rybízu

1 kg masa z kýty mladého divočáka v plátcích, každý 250 g, 1 mrkev, 1 cibule, kytička bylinek (snítka tymiánu, 2 snítky zelené petrželky, 2 bobkové listy, vše svázané do balíčku kuchyňkým motouzkem), 10 bobulek jalovce, 3 lžíce octa z červeného vína,
2 lžíce oleje, 4 lžíce červeného vína, 50 g másla, sůl a pepř, trochu kukuřičné nebo bramborové moučky na zahuštění (chcete-li), 100 g kaše z černého rybízu + 1 lžička cukru nebo ne moc sladké marmelády
Očistit mrkev, cibuli a nakrájet na kousky pro marinádu. Přidat maso, koření, bylinky, ocet a olej. Nalít na vše víno a nechat v chladničce přez noc. Osmažit maso na 25 g másla, přidat zeleninu a bylinky z marinády a smažit po 5 min. Nalít na vše marinádu, osolit a opepřit. Přikryté nechat dusit po 2 hodiny. Vyjmout maso. Propasírovat omáčku přez síto do kastrolku a zahustit ji kukuřičnou moučkou (chcete-li). Přidat zbytek másla po kouscích a potom dovnitř zamíchat černý rybíz. Vrátit maso do omáčky a dusit dalších 10 min. Podává se s na másle osmaženými, silnějšími plátky neoloupaných, pevných jablek, bez jadřinců a s brambory. Pro naše jazyky by asi sednul nějaký jemný knedlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat