1 kg vepřové pečeně, 2 nožičky tenkých párků, kmín, sůl, 1 lžíce hladká mouky, 1-2 stroužky česneku, hořčice podle chuti
Do vepřového masa uděláme ostrým nožem hlubší zářezy, do kterých vložíme na špalíčky pokrájené párky. Maso posypeme kmínem, osolíme a dáme do pekáče a vložíme do předehřáté trouby. Za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vypečenou šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Krátce povaříme, podle chuti doplníme rozetřeným česnekem, hořčicí a osolíme. Pečené maso pokrájíme na plátky, vložíme je do šťávy a krátce prohřejeme. Podáváme s dušeným zelím a houskovými nebo bramborovými knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat