12. srpna 2016

Pikantní vepřový bok v kabátku

1 kg libovějšího nízkého vepřového bůčku, sůl, 10 stroužků česneku, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list
Směs na potření: 10-15 stroužků česneku, 1 lžička drceného pepře, 1 lžička mleté sladké a pálivé papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička worcesterské omáčky
Bůček vložíme do osolené vody, přidáme stroužky česneku, koření a uvaříme doměkka. Ještě horký bůček potřeme ze všech stran připravenou směsí. Zabalíme do alobalu a necháme asi 6 dnů v chladnu odpočinout. Uleželý bůček krájíme na tenké plátky a podáváme jako pikantní pohoštění.
Směs na potírání: Stroužky rozetřeme, smícháme s kořením a zakapeme worcesterskou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat