10. července 2016

Zabíjačkový gulášš

1 kg libového vepřového masa, 600 g vepřového laloku s brzlíky, 600 g cibule,800 g vepřových drobů (ledvinka, slezinka, kousek jazyka, jater a srdce, mozeček), maso od místa vykrvení prasete, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, mletá sladká paprika, kmín, česnek,  sůl, 150 g šskvařeného sádla, vývar z masa
Drobně pokrájenou cibuli usmažžte na sádle dorůžžova, přidejte mletou papriku, po zpěnění vložžte maso pokrájené na kousky a droby (kromě mozečku), osmažžte za stálého míchání.Když se ššťáva vydusí do tuku, směs okořeňte, podlijte trochou vývaru z masa, osolte,okořeňte, vmíchejte třený česnek a duste pod pokličkou téměř doměkka. Ššťávu opět vyduste do tuku, zahustěte moukou, za stálého míchání osmažte, přidejte odblaněný, pokrájený mozeček a opět osmažžte. Guláš podlijte znovu trochou vývaru a duste, až maso změkne, ššťáva zhoustne a oddělí se tuk. Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný

Žádné komentáře:

Okomentovat