1 kg libového vepřového masa, 600 g vepřového laloku s brzlíky, 600 g cibule,800 g vepřových drobů (ledvinka, slezinka, kousek jazyka, jater a srdce, mozeček), maso od místa vykrvení prasete, 1 líce hladké mouky, mletý pepř, mletá sladká paprika, kmín, česnek, sůl, 150 g skvařeného sádla, vývar z masa
Drobně pokrájenou cibuli usmažte na sádle dorůžova, přidejte mletou papriku, po zpěnění vložte maso pokrájené na kousky a droby (kromě mozečku), osmažte za stálého míchání.Kdy se šťáva vydusí do tuku, směs okořeňte, podlijte trochou vývaru z masa, osolte,okořeňte, vmíchejte třený česnek a duste pod pokličkou téměř doměkka. šťávu opět vyduste do tuku, zahustěte moukou, za stálého míchání osmažte, přidejte odblaněný, pokrájený mozeček a opět osmažte. Guláš podlijte znovu trochou vývaru a duste, a maso změkne, šťáva zhoustne a oddělí se tuk. Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný
Drobně pokrájenou cibuli usmažte na sádle dorůžova, přidejte mletou papriku, po zpěnění vložte maso pokrájené na kousky a droby (kromě mozečku), osmažte za stálého míchání.Kdy se šťáva vydusí do tuku, směs okořeňte, podlijte trochou vývaru z masa, osolte,okořeňte, vmíchejte třený česnek a duste pod pokličkou téměř doměkka. šťávu opět vyduste do tuku, zahustěte moukou, za stálého míchání osmažte, přidejte odblaněný, pokrájený mozeček a opět osmažte. Guláš podlijte znovu trochou vývaru a duste, a maso změkne, šťáva zhoustne a oddělí se tuk. Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný
Žádné komentáře:
Okomentovat