10. července 2016

Zabíjačková pečeně

vepřové panenské nebo kousek vepřové kýty, "síťka" z vepře, sůl, česnek, mletý pepř, mleté nové koření, malý kousek citrónové kůry, tlačený kmín, ššpetka majoránky, kousek drobně pokrájené cibule
Česnek rozetřete se solí, přidejte ššpetku strouhané kůry z dobře omytého citrónu a ostatní koření, promíchejte. Touto směsí potřete vepřové panenské nebo vepřovou kýtu nakrájenou na podlouhlé kousky o hmotnosti asi 750 g. Maso zabalte do "síťky", kterou jste mezitím rozložžili na prkénko, dobře zabalte a nechejte v chladničce 1-2 dny proležžet. Potom přidejte půlku střední cibule, podlijte trochu vodou a upečte doměkka. Při pečení ji podlévejte jen velmi málo, aby hotová ššťáva byla zlatočervená. Podávejte s jemnými houskovými knedlíky a se zelím.

Žádné komentáře:

Okomentovat