2 kg vařeného libového masa , 2 kg vařeného tučného masa (z hlavy, laloku), vepřové nožičky, 500 g vařeného srdce a jazyka, 500 g vařených kůží,0.5 litru nemastného vývaru, kousek syrových a kousek vařených jater, 10 g mletého pepře,30 g mletého nového koření, 30 g česneku, 50 g syrové cibule, špetka majoránky, 80 g soli
Maso uvařte tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvařte doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostěte a nechejte vychladnout, maso z hlavy zbavte ušních chrupavek a ve nakrájejte na kostky o hraně 1-2 cm, vařená játra na menší kostičky. Maso z nožiček,kůže a syrová játra pomelte, vložte do velké mísy, zalijte odmaštěným vývarem, v něm jste rozmíchali koření a trochu soli a dobře promíchejte. Směs plňte do vypraného žaludkua do obalů z plastických hmot, dobře je zavažte, vložte do vařící polévky nebo vody, přiveďte k varu, propíchněte čistou špejlí abyste je zbavili vzduchu, teplotu snižte na 90 stupňů a vařte 2 a 2.5 hodiny. Uvařené tlačenky přeložte do studené vody, opláchněte, položte na vál, téměř vychladlé obraťte, zatište prkénkem a nechejte vychladnout. Zbylou tlačenku můžete naplnit do zavařovacích sklenic a sterilovat 3 hodiny při teplotě 100 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat