520 g králičího masa,1 větší cibule,40 g rajského protlaku,3 stroužky česneku,4 lžíce bílého vína,trochu rumu,350 g brambor,80 g hrubé mouky,1 vejce,špetka kypřicího prášku,sůl, pepř, tymián, olej
Králíka naporcujte. Na rozehřátém oleji opečte maso dozlatova,přidejte nakrájenou cibuli, česnek a orestujte. Stáhněte z ohně,polijte rumem a zapalte. Jakmile rum přestane hořet, vraťte maso na plamen. Přidejte rajský protlak, přelijte bílým vínem, osolte,opepřete, okořeňte a nechte táhnout pod pokličkou asi 50 minut.Bramborové nočky vyrobíte takto: Vařené brambory oloupejte, prolisujte do mísy, osolte, zasypejte moukou, přidejte vejce, kypřicí prášek a vypracujte vláčné těsto. Z těsta formujte válečky silné asi 2 centimetry. Nočky na obou stranách vidličkou lehce zmáčkněte.Vařte v osolené vodě na mírném plameni asi 8 minut, dokud nevyplavou na povrch. Vařené opatrně vyndejte a nechte okapat.
Žádné komentáře:
Okomentovat