10. července 2016

Jihočeská tlačenka

1 kg vepřové plece,1 kg koleno s kůží, 300 g vepřových jater, 1 ks vepřového srdce, 1 ks vepřového jazyka, sůl, mletý pepř, nové koření mleté, majoránka, česnek, cibule
Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže semeleme. Maso promícháme s kůžemi a s vývarem, dochutíme kořením a česnekem. Takto připravenou směs na tlačenku plníme do k tomu určených sáčků a necháme asi 30 minut táhnout, nebo jednodušeji necháme promíchanou a ochucenou tlačenku prohřát v hrnci a potom teprve plníme do sáčků. Tlačenku necháme zchladnout, pravidelně otáčíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat