10. července 2016

Jaterní paštiky

1.2 kg vepřového masa, 1.8 kg tučného vepřového masa, 3 velké cibule, 12-15 dkg sádla pod cibuli, 5 velkých vajec
koření na rovné lžičky : 3 lžičky mletého pepře,10 zrnek mletého nového koření, 1/2 lžičky sladké papriky, 3 mleté hřebíčky, 3/4 lžičky mletého zázvoru, na špičku nože muškátového oříšku, 6 dkg soli
Cibuly osmažit, umlít, játra umlít. Povařené maso umlít. Vše promíchat a semlít na jemno ještě dvakrát. Pak přidat koření, vejce, sůl ,pořádně promíchat. Plníme do 1 litrových lahví do 3. Sterilizujeme 2 hodiny. V chladu vydrží 3-5 měsíců.

Žádné komentáře:

Okomentovat