Rybu
položíme do olejem vymazané zapékací misky z varného skla. Posypeme pepřem a
posolíme. V misce smícháme víno, vývar a citrónovou šťávu a směs nalijeme na
rybu. Misku přikryjeme a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C . Na menší pánvičce
rozehřejeme máslo, odstraníme z ohně a vmícháme mouku. Přidáme mléko a znova
dáme na mírný plamen. Za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne a zjemní.
Směs nalijeme na rybu a pečeme v troubě ještě dalších 5 minut nebo až omáčka
zhnědne. Příloha: vařené brambory.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
3. června 2012
Štika Veronika
0,5 kg štiky (možno použít i jinou rybu), 100 ml suchého
bílého vína, 100 ml kuřecího vývaru, lžíce citrónové šťávy, lžíce másla, lžíce hladké mouky, 200 ml
polotučného mléka, lžička oleje, sůl, pepř
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat