4 menší pstruhy, 60 g uvařených mandlí, oloupaných a nakrájených
na plátky střední cibule nakrájen na kolečka, 120 g hladké mouky, 2 lžíce
pokrmového tuku, 2 střenky česneku, nakrájené na čtvrtky, pepř, sůl, mlet
sladká paprika 2 pomeranče oloupané a rozdělené na dílky
Na
větší pánvi rozpálíme tuk, přidáme cibuli a mandle. Za občasného míchání
opékáme tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí. Opatrně přeložíme do malé misky
a udržujeme při teplotě. Pstruhy obalíme ve směsi mouky a koření a opékáme na
pánvi, v které jsme opékali cibuli. Opékáme, dokud nejsou hotové. Při pečení
rybu jednou obrátíme. Hotové pstruhy polijeme cibulovou směsí, ozdobíme kousky
pomeranče a podáváme. Mělo by to stačit na 4 porce.
Žádné komentáře:
Okomentovat