3. června 2012

Pstruh na bílém víně

4 ks (200-250 g) pstruh, 20 g sůl, 120 g mrkev, 120  g petržel (kořen), 120 g houby, 120 g pórek, 2 g pepř celý, 2 ks bobkový list, citron 50 g, svazek petrželka, 2 dl bílé víno, 80 g máslo, 2 dl smetana
Rozříznout po délce pstruha a odstranit vnitřnosti. Řádně rybu omýt a zvenku i zevnitř nasolit. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájet na tenká kolečka. Připravené ryby položit do přiměřeného pekáčku. Zasypat nakrájenou zeleninou, ochutit pepřem, bobkovým listem, plátky citronu a petrželkou. Zalít suchým bílým vínem a takovým množstvím vody, aby byla ryba z poloviny zakrytá. Přidat máslo a dusit při mírné teplotě, ryby obracet. Asi po 10 minutách dušení přilít smetanu, přivést k varu a ihned servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat