1 kg úhoře, 100 g cibule, bobkový list, celý
pepř, tymián, hřebíček, kopr, 1 dcl octa, 30 g želatiny, 2 vejce, 7 g soli, 10
g masoxu, 100 g sterilované okurky, 100 g mrkve, kapie, petrželová nať, 1/2 l
vody
Do vody dáme masox, koření, ocet, sůl, cibuli,
kopr, mrkev a necháme přijít do varu, potom snížíme teplotu a do nálevu vložíme
úhoře. Ohřejeme těsně pod bod varu, po 1/4 hodině úhoře vyjmeme, vývar přecedíme
a přidáme želatinu. Vše zprudka povaříme a odstavíme. Na dno formy, do které
budeme ukládat úhoře, vylijeme tenkou vrstvu uvařeného a zchlazeného aspiku,
necháme ztuhnout, naskládáme porce úhoře a částečně zalijeme aspikem tak, aby
neplavaly. Za chvíli dolijeme aspik tak, aby byly porce téměř zality, necháme
ztuhnout, ozdobíme kolečky natvrdo vařených vejec, kolečky okurky, kapií a
petrželovou natí a dolijeme zbylým aspikem. Po zchladnutí podáváme s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat