Staženého úhoře nakrájíme na 10 cm porce,
dobře je osolíme a necháme asi 3 hodiny odležet v chladu. Pak je naskládáme do
kastrolu těsně k sobě, zalijeme vínem, posypeme jemně usekanou petrželkou a
přiklopené dusíme do měkka. Na omáčku rozpustíme máslo, přidáme nadrobno
nakrájené žloutky, hořčici, opepříme, nepatrně osladíme a okyselíme octem. Podáváme
s omáčkou, plátky citrónu, vařenými maštěnými brambory nebo s bílým pečivem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. května 2012
Úhoř po rumunsku
5 porcí úhoře, 3 dcl přírodního bílého vína,
zelená petrželka, 70 g másla, 2 natvrdo uvařené žloutky, lžíce hořčice, mletý
pepř, ocet, cukr, citrón, sůl
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat