13. května 2012

Řezy Rigoletto


těsto : 250 g másla, 120 g práškového cukru, 360 g hladké mouky, malinový džem
náplň : 250 g práškového cukru, 4 vejce 200 g rozinek, 150 g sekaných ořechů, 200 g sekaného kandovaného ovoce
krém : 3 vejce, 300 g práškového cukru, 2 lžíce kakaa, 250 g másla
poleva : čokoláda na vaření 70 g ztuženého pokrmového tuku

Těsto: Z másla, práškového cukru a přesáté mouky vymísime těsto, které na chvíľu odložíme do chladničky. Studené těsto rychle rozválíme, přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a napůl upečeme. Teplé, čáteočně upečené těsto potřeme malinovým džemem.
Náplň: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Pěnu nad párou zahřejeme, odstavíme a opatrně vmícháme sekané ořechy, kandované ovoce a rozinka. Připravenou směs navrstvíme na těsto a vložíme dopéci do trouby.
Krém: 3 vejce, práškový cukr a kakao utřeme dotuha nad parou. K vychladlé směsi přidáme změklé máslo a utřeme krém, který natřeme na vychladlé těsto.
Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s máslem rozpustíme nad parou a utřeme hladkou polevu, kterou opatrne natřeme na náplň. Necháme ztuhnout, potom rozkrájíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat