14. května 2012

Pikantní houbový guláš s kysanou smetanou


500 g čerstvých hub,80 g sádla, 2 cibule, mletou sladkou papriku, zelenou papriku, rajče ,sůl, kmín, 100 ml kysané smetany, lžíci hladké mouky, vodu

Houby nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Zelenou papriku a rajče očistíme a nakrájíme, papriku na nudličky, rajče na kostičky. Oloupeme cibuli, drobně ji nakrájíme a osmahneme na sádle. Poté přidáme podušené houby, nakrájenou papriku a rajče, a nakonec mletou papriku. Osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Do kysané smetany zakvedláme hladkou mouku, kterou guláš zahustíme. Ještě krátce povaříme a můžeme podávat. Jako vhodnou přílohu můžeme použít knedlík nebo těstoviny. A teď už jen popřát dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat