800 g kapra, 200 g kořenové zeleniny, cibule,
120 g másla, citrón, 2 dcl bílého vína, bobkový list, 5 zrn celého pepře, 2
kuličky nového koření, zelená petržel, sůl
Kapra rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a necháme
krátce odležet, zatím nakrájíme nadrobno cibuli, kořenovou zeleninu na
nudličky, přidáme část másla a vše podusíme na pánvi do poloměkka. Na podušenou
zeleninu poklademe připravené porce kapra, zbytek másla, koření, víno a šťávu z poloviny citrónu a asi
1/4 hodiny dusíme. V průběhu dušení podléváme vínem. Měkkou rybu vyjmeme,
rozdělíme i se zeleninou na talíře a podáváme s brambory dušenými na másle a
posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat