21. května 2012

Kapr na víně po polsku


800 g kapra, 200 g kořenové zeleniny, cibule, 120 g másla, citrón, 2 dcl bílého vína, bobkový list, 5 zrn celého pepře, 2 kuličky nového koření, zelená petržel, sůl

Kapra rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a necháme krátce odležet, zatím nakrájíme nadrobno cibuli, kořenovou zeleninu na nudličky, přidáme část másla a vše podusíme na pánvi do poloměkka. Na podušenou zeleninu poklademe připravené porce kapra, zbytek másla,  koření, víno a šťávu z poloviny citrónu a asi 1/4 hodiny dusíme. V průběhu dušení podléváme vínem. Měkkou rybu vyjmeme, rozdělíme i se zeleninou na talíře a podáváme s brambory dušenými na másle a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat