Jablečné řezy s bezé čepicí
24 kouskù: 200 g
másla , 200 g
cukru , 2 sáčky vanilkového cukru , sùl , 4 vejce , 350 g hladké mouky , 2 lžičky
kypřicího prášku , 4 lžíce mléka , 2 lžičky
strouhané citronové kùry , 150
g kokosové moučky , 2 kg jablek , 4 lžičky
citronové šťávy , 100 g mletých mandlí , 150 g moučkového
cukru
Do mísy
dáme máslo, 100 g
cukru, vanilkový cukr a špetku soli. 3 žloutky a jedno celé vejce dáme do mísy
a elektrickými metličkami našleháme lehký krém. Po lžících do něj zašleháme mouku smíchanou s
kypřicím práškem a mléko. Nakonec
přimícháme i citronovou kůru a 75 g kokosové moučky. Oloupeme jablka, rozčtvrtíme je a vykrojíme jádřince. Ovoce nakrájíme na
kousky a ihned pokapeme citronovou šťávou, aby jablka nezhnědla. Troubu rozpálíme na 200 C. Plech s vysokým
okrajem vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto. Posypeme ho mletými
mandlemi a rozdělíme jablka. Poprášíme je
Položíme
další třetinu drobenky a druhou
polovinu jablek. Posypeme zbytkem drobenky. Pečeme přibližně 30 minut.
Plech z trouby vyjmeme a teplotu snížíme na 180 °C. Prosejeme moučkový cukr. K bílkům přidáme špetičku soli a našleháme tuhý sníh. Po lžících do něj našleháme
všechen moučkový cukr a nakonec i kokosovou moučku.
Bílkovou pěnu rozetřeme na předpečený koláč a vrátíme zpět do trouby. Pečeme ještě asi 25 minut.
Tip : Bezé čepicí můžeme koláč pěkně nazdobit. Hmotu rozetřeme a lžící na ní vyrobíme krápníčky. Nebo
bezé naplníme zdobicí sáček a na koláč nastříkáme různé kopečky, mřížky a spirály.
Žádné komentáře:
Okomentovat