700 g hub, 2 cibule,
0,5 kilogramu rajčat, mrkev, 2-3 stroužky česneku, lžička pálivé papriky, 150
ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 4 lžíce oleje, lžíce mouky, zelená
petrželka, sůl, pepř
Houby a cibuli
nakrájíme na drobno a cibulku osmažíme do zlatova. Přidáme nakrájenou na
kostičky mrkev, houbya a utřený nebo prolisovaný česnek. Přikryjeme a dusíme na
malém plamení přibližně dvacet minut, během dušení podléváme připraveným
vývarem. Přidáme spařené a oloupané rajčata a dusíme dalších deset minut.
Smetanu pečlivě promícháme s moukou, vlijeme a vše uvedeme do varu.
Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Na talířích ozdobíme petrželkou a podáváme s
těstovinami nebo bramborem.
Žádné komentáře:
Okomentovat