13. května 2012

Dupľová roláda


těsto č. 1: 4 žloutky, 4 bílky 100 g práškového cukru 100 g polohrubé mouky  0,5 balíčku kyp. prášku
těsto č. 2: stejné suroviny plus přidáme 20 g ořechů a 2 lžíce kakaa 
krém: 250 g másla, vanilkový pudink, 200 g práškového cukru, 150 g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 3 dl mléka
poleva: 100 g čokolády, 100 g másla

Cukr a žloutky utřeme. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vmícháme vyšlehaný sníh ze 4 bílků. Těsto rozetřeme na papírem vyložený plech. Po upečení stočíme a dáme vychladnout. Podobně přpravíme i plát z druhého těsta s ořechy a kakaem. Z mléka a z vanilkového pudinku uvaříme kaši. Máslo utřeme s cukrem, smícháme s kaší a přidáme ořechy. Krém rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme 2 lžíce kakaa. Vychladlé pásy rozvineme a papír odstraníme. Tmavý plát potřeme svetlou náplní a svineme roládu. Světlý plát zas tmavou náplní, na střed položíme tmavou roládu a přeložíme přes ní okraje světlého plátu. Roládu spojem otočíme na spodek, polejeme čokoládoveu polevou a ozdobíme oloupanými mandlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat