Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. dubna 2012
Květák po švýcarsku
česnek, 150 dkg květáku, 15 dkg másla, lžíce hladké mouky, 1/4 l
plnotučného mléka, sůl, mletý pepř 10 dkg tvrdého sýra
Květák
omyjeme a rozebereme na růžičky. Podusíme na troše tuku na pánvi. Podlijeme
trochou vody a podle chuti osolíme, přidáme několik rozsekaných stroužků
česneku, špetku mletého pepře a dusíme do změknutí. Uvařenou zeleninu vložíme
do hlubší mísy, posypeme strouhaným sýrem a polijeme teplou bešamelovou
omáčkou. Omáčku si připravíme z tuku a mouky, které necháme zpěnit, ještě
světlou jíšku zalijeme plnotučným mlékem a umícháme dohladka na mírně hustou
omáčku. Můžeme ji zjemnit 1-2 žloutky, které jsme si rozkvedlali v troše mléka.
Pak již nesmíme omáčku vařit. Podáváme s brambory a sypeme sekanou zeleninovou
natí.
Žádné komentáře:
Okomentovat