Slaninu pokrájíme na
kostičky a osmažíme, přidáme na kolečka pokrájený pórek a mrkev, podlijeme
smetanou a dusíme. Po vychladnutí vmícháme žloutek a koření. Do bůčku uděláme
ostrým nožem kapsu, kterou plníme zeleninovou směsí, otvor uzavřeme jehlou.
Pečeme v horké troubě a občas podlijeme vínem nebo výpečkem. Maso vyjmeme,
šťávu z výpečku smícháme se zbytkem smetany a uvaříme krémovou omáčku. Maso
pokrájíme, polijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. března 2012
Bůček plněný pórkem
100
g libového bůčku, 100 g prorostlé slaniny, 250 g pórku, 150 g mrkve, smetana, žloutek, 5 dl
bílého vína nebo masový vývar, kořeni
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat