24. května 2010

Ryba v zelenině

4 porce bílé tresky,250 g mrkve, 1 pórek, 100 g celeru, nové koření, pepř celý, sůl, alobal
na omáčku : bílý jogurt, olivový olej, citrónová šťáva, pažitka, petrželka

Tresku polijte šťávou z citrónu. Očistěte mrkev, pórek, celer. Zeleninu nakrájejte na kousky a spařte v horké vodě. Alobal potřete olejem, nasypte na něj zeleninu a přidejte porce tresky. Rozdrťte 2 zrnka nového koření a 6 kuliček pepře, nasypte na rybu, osolte. Alobal pevně uzavřete a pečte v troubě 20 min.  Bílý jogurt rozmíchejte se lžičkou olivového oleje, lžící citrónové šťávy, solí, a nasekanám svazečkem pažitky a petrželky. Upečenou rybu podávejte s vařenými brambory a jogurtovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat