3. května 2010

Nakládané plátky

1 kg vepřového na řízky nebo krkovičku
marináda: 5 vejce, 0,5 dl oleje, 1,5 čajové lžičky soli, 1 čajová lžička pepř, 1 čajová lžička drcený kmín,,1 čajová lžička majoránka, 1 čajová lžička vegeta,1 čajová lžička hořčice, 1 čajová lžička kečup,1 čajová lžička sladká paprika, 1 čajová lžička pálivá paprika,(je možné také přidat po 1 lžičce mletý koriandr, bazalka,  saturejka,  tymián, oregáno). Podle chuti můžeme nasekat do marinády česnek (nebo potřeme maso)

Plátky nařežeme a naklepeme. Vejce, olej a všechny přísady dáme do misky s víčkem (umělá hmota, jenské sklo) a vyšleháme (vidličkou) do napěnění. Vložíme plátky masa a naložené dáme na 24 hodin do chladničky. Můžeme postupně maso vybírat a smažit až 3 dny. Čím déle je maso naložené, tím je chutnější. Mám vyzkoušené nakládáná játra,králíka,krůtí nebo kuřecí prsa nebo stehna, vepřové kotlety i krkovičku, asi jakékoliv maso v této marinádě výborně změkne a chutná . 

Žádné komentáře:

Okomentovat