misku jedlých čerstvých hub,1 kelímek zakysané smetany,1 kelímek šlehačky,½ litru mléka,1 cibule,sůl, 1 lžičky sladké papriky,citr. šťáva,4 lžíce hladké mouky , 30 g tuku,300 g malých brambor
Na kostičky nakrájenou cibuli dáme zpěnit na tuk a vložíme do ní nadrobno nakrájené houby; které cca 15 minut dusíme. Do zakysané smetany vmícháme mouku a necháme chvíli odstát. Podušené houby osolíme , lehce zasypeme paprikou a přesypeme do hrnce, do kterého nejprve přilijeme zakysanou smetanu, poté šlehačku a nakonec tolik mléka, aby vzniklý produkt byl něco mezi polévkou a omáčkou . Okyselíme citrónem nebo octem . Nakonec přidáme vařené brambůrky, nejlépe nové, a servírujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat