1 kg mražených mušlí (slávky jedlé),cibule bílá,mrkev,300 g anglické slaniny,řapíkatý celer,máslo,česnek,1 láhev piva Hoegaarden white, sůl,pepř černý čerstvě mletý,čerstvé bylinky (koření):bazalka,petrželka,koriandr,tymián Bílá bageta
Mražené mušle rozmrazíme ve vodě.Asi v 3-litrovém hrnci rozpustíme máslo, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, mrkev, anglickou slaninu pokrájenou na nudličky, utřený česnek a krátce orestujeme. Zalijeme ½ dl vody (nebo kuřecí vývar) a minutu povaříme. Přidáme mušle, koření a čerstvé bylinky, vaříme pod pokličkou 4 minuty. Přilijeme pivo Hoegaarden (1dl) a vaříme další tři minuty. Hrncem občas protřepeme, aby se mušle dobře promíchaly s ostatními přísadami. Podle chuti přisolíme a připepříme a můžeme servírovat.Jako přílohu podáváme hranolky z čerstvých brambor a majonézu ochucenou kapkou citrónové šťávy nebo bílou bagetu.
Žádné komentáře:
Okomentovat