6 kuřecích prsíček,25 g másla,60 g pórku,60 g mrkve,60 g celeru,4 šalotky,600 ml kuřecího vývaru,0,5 dl whisky,2 ks nízkotučného žervé,2 lžíce nastrouhaného křenu,1 lžička ohřátého medu,1 lžička nasekané petrželky,sůl a pepř
Na rozpuštěné máslo dáme pokrájený pórek, mrkev, celer a šalotku. Restujeme asi 3 minuty, přidáme polovinu kuřecího vývaru a dusíme. Poté přilijeme zbývající vývar a přivedeme k varu. Vložíme kuřecí prsíčka a mírně je povaříme. Asi po 10 minutách je vyjmeme a pokrájíme na plátky. V pánvi prohřejme whisky, přidáme kuřecí vývar a povaříme. Nakonec přidáme žervé, med a křen, posypeme petrželku, osolíme a opepříme.
Žádné komentáře:
Okomentovat