Očistěnou a omytou kapustu pokrájíme na flíčky (čtverečky asi o straně 2cm). Dáme je do hrnce se 2L osolené vody a vaříme 15 minut od začátku varu. Uvařené a vychladlé uzené maso nakrájíme na kostičky. Místo masa můžeme použít stejné množství salámu. Kapustu po uvaření necháme okapat, smícháme s pokrájeným uzeným masem nebo uzeninou, jemně rozemnutou majoránkou a utřeným česnekem. Středně velký pekáč (20x30cm) vymažeme tukem, rovnoměrně rozložíme směs kapusty a zalijeme polovinou množství mléka, ve kterém sme rozkvedlali vejce a zapékáme asi 10 minut ve středně rozehřáté troubě. Potom polijeme povrch zbytkem mléka s vejci a posypeme nastrouhanou Nivou a zapékáme dalších 10 minut. Hotové kapustové flíčky rozdělíme na díly a přeneseme na talíř, pokud možno kažkou porci vcelku. Podáváme s okurkovým salátem, jiným zeleninovým salátem, nebo s kyselou okurkou. Můžeme doplnit opečenými brambory.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
26. ledna 2017
Zelné flíčky s uzeninou
500 g kapusty, 300 g uzeného masa (i prorostlého) nebo uzeniny (gothajský salám), 3 vejce, 1/4L mléka, 100g plísňový sýr Niva, majoránka, pepř, česnek, tuk na vymazání pekáče
Očistěnou a omytou kapustu pokrájíme na flíčky (čtverečky asi o straně 2cm). Dáme je do hrnce se 2L osolené vody a vaříme 15 minut od začátku varu. Uvařené a vychladlé uzené maso nakrájíme na kostičky. Místo masa můžeme použít stejné množství salámu. Kapustu po uvaření necháme okapat, smícháme s pokrájeným uzeným masem nebo uzeninou, jemně rozemnutou majoránkou a utřeným česnekem. Středně velký pekáč (20x30cm) vymažeme tukem, rovnoměrně rozložíme směs kapusty a zalijeme polovinou množství mléka, ve kterém sme rozkvedlali vejce a zapékáme asi 10 minut ve středně rozehřáté troubě. Potom polijeme povrch zbytkem mléka s vejci a posypeme nastrouhanou Nivou a zapékáme dalších 10 minut. Hotové kapustové flíčky rozdělíme na díly a přeneseme na talíř, pokud možno kažkou porci vcelku. Podáváme s okurkovým salátem, jiným zeleninovým salátem, nebo s kyselou okurkou. Můžeme doplnit opečenými brambory.
Očistěnou a omytou kapustu pokrájíme na flíčky (čtverečky asi o straně 2cm). Dáme je do hrnce se 2L osolené vody a vaříme 15 minut od začátku varu. Uvařené a vychladlé uzené maso nakrájíme na kostičky. Místo masa můžeme použít stejné množství salámu. Kapustu po uvaření necháme okapat, smícháme s pokrájeným uzeným masem nebo uzeninou, jemně rozemnutou majoránkou a utřeným česnekem. Středně velký pekáč (20x30cm) vymažeme tukem, rovnoměrně rozložíme směs kapusty a zalijeme polovinou množství mléka, ve kterém sme rozkvedlali vejce a zapékáme asi 10 minut ve středně rozehřáté troubě. Potom polijeme povrch zbytkem mléka s vejci a posypeme nastrouhanou Nivou a zapékáme dalších 10 minut. Hotové kapustové flíčky rozdělíme na díly a přeneseme na talíř, pokud možno kažkou porci vcelku. Podáváme s okurkovým salátem, jiným zeleninovým salátem, nebo s kyselou okurkou. Můžeme doplnit opečenými brambory.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat