20. ledna 2017

Skotská skopová polévka

na vývar: 200 g skopového masa s kostí, 1,5 l vody, 3 kuličky pepře, sůl, 100 g kořenové zeleniny. Na polévku: 2 bílé ředkve, 1 cibuli, kmín, kousek kapusty, 4 brambory, ocet, lžíci worcestrové omáčky, pažitku.
Maso rozsekáme na menší kousky, zalijeme vodou, přidáme pepř, sůl, kořenovou zeleninu a dobře několik hodin vaříme. Ředkve a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, přidáme trochu kmínu, zalijeme procezeným vývarem, přidáme jemně krouhanou kapustu, na nudličky nakrájené brambory, ochutíme octem a worcesterem, nakonec přidáme pažitku. Polévka je zahuštěná rozvařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat