750 g telecího hrudí, sůl, pepř, cibuli, 125 g žampionů, lžíci másla, 100 g syrové telecí klobásy, 2 lžíce sekané petrželky, 1/4 lžičky rozmarýnu, 3 lžíce oleje, 1/8 l kuřecího vývaru a kysané smetany, lžičku solamylu.
Maso opepříme a osolíme, cibuli nakrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Máslo rozpustíme dozlatova, osmahneme na něm houby a cibuli až zavoní. Sejmeme z ohně a smícháme s hmotou klobásy, okořeníme. Plát masa poklademe náplní a srolujeme, omotáme nití a svážeme. Na rozpáleném oleji pečeni opečeme dohněda, přelijeme vývarem, přikryjeme a dusíme, občas obrátíme. Maso vyjmeme, do šťávy vlijeme rozkvedlanou smetanu se solamylem a necháme přejít varem.
Žádné komentáře:
Okomentovat