16. října 2016

Telecí medailónky

500 g telecí kýty, 4 lžíce oleje, 2 malé cibule, 2 lžíce mouky, 2 zelené papriky, 2 rajčata, lžíci rajčatového protlaku a mleté papriky, sůl.
Z kýty připravíme 8 plátků, okraje nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, opečeme na polovině tuku z obou stran dozlatova. Na druhé polovině tuku osmažíme nakrájenou cibuli, do které krátce zamícháme mletou papriku a hned protlak. Mírně podlijeme, promícháme a nalijeme na medailónky. Přidáme nakrájené papriky a rajčata bez semen a dusíme doměkka. Jako příloha jsou vhodné brambory uvařené ve slupce, nakrájené na plátky, osolené a opečené na pánvi.

Žádné komentáře:

Okomentovat