16. října 2016

Telecí karbanátky s rajskou omáčkou

500 g mletého telecího masa, 75 g slaniny, 100 g řapíkat. celeru, 100 g mrkve,konzervu loupaných rajčat, 4 lžíce olivového oleje, 200 g cibule, 4 stroužky česneku, 80 g kaparů, pepř, sůl, petrželku, 4 sardelky, 75 g strouhanky.
Nakrájenou slaninu opečeme na oleji. Polovinu drobně nakrájené cibule, prolisované 2 stroužky česneku, nakrájenou mrkev, celer a rajčata podusíme na oleji. Přidáme šťávu z rajčat a kaparů, ochutíme solí, pepřem a 30 min. vaříme na mírném ohni. Maso s vejcem, cibulí, strouhankou, petrželkou a nasekanými sardelkami vypracujeme do hladké hmoty, ochutíme pepřem a solí. Z hmoty vytvarujeme karbanátky a opečeme dozlatova. Podáváme zalité rajskou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat