16. října 2016

Hovězí plátek na jalovci

650 g zadního hovězího masa, 50 g slaniny, 50 g rostlinného tuku, 100 g cibule,40 g hladké mouky, drcený jalovec, 5 dl vývaru nebo vody, citrónovou šťávu, sůl.
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, orestujeme zbylou slaninu, vložíme maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat