16. října 2016

Debrecínský guláš s rajčaty

750 g předního hovězího masa, 75 g rostlinného tuku, 125 g cibule, 10 g mleté papriky, 5 dl vody, sůl, pepř, 50 g hladké mouky, 50 g slaniny, 100 g jemných párků, 100 g rajčat.
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme částí vody a dusíme pod poklicí dopoloměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, promícháme a vaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi částečně roztavíme, osmažíme na ní párky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájená na kostičky, přidáme do guláše a krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat