750 g zadního hovězího masa, sůl, pepř, 50 g kečupu, 250 g pórku, 100 g měkkého salámu, 50 g slaniny, 60 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 5 dl vývaru, 40 g hladké mouky.
Maso nakrájíme na plátky, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, naplníme nakrájeným pórkem, salámem, slaninou, upravíme do tvaru měšce a zavážeme nití. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme měšce, opečeme, zalijeme vývarem a dusím doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme solí a kečupem a šťávu přecedíme na měšce. Podáváme s rýží, brambory či těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat