kýta, plec 1 kg, slanina 150 g, tuk 150 g, kořenová zelenina 500 g, cibule 200 g, divoké koření 5 g, citron 1ks, rajský protlak 50 g, hl.mouka 100 g, šípková zavařenina 150 g nebo silný odvar z šípkového čaje, červené víno 0,2 dl.
Maso našpikujeme a naložíme, pokud tedy máme dost času, zeleninu s cibulí orestujeme do zlatova, přidáme cukr, až se rozpustí přidáme protlak orestujeme a přidáme maso které jsme si i s nálevem dali před hodinou péct do trouby, měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, provaříme, propasírujeme, přidáme víno a zavařeninu, dochutíme již dle chuti. Doporučená příloha: houskové knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat