14. srpna 2016

Zelenina dušená s kuřecím masem

Suroviny: 400 g kuřecích prsou, 375 g mrkve, 2 velké kedlubny, 250 g zelených fazolek, 150 g žampionů, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 2 kostky směsi mražených bylinek, 1/2 svazku petrželky.
Postup: Mrkve a kedlubny a fazolky očistíme. Mrkev a rozčtvrcené kedlubny nakrájíme na plátky, fazolky několikrát překrojíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Maso osolíme a opepříme. Olej rozpálíme v kastrolu a kuřecí maso na něm opečeme. Přidáme zeleninu a dusíme. Přidáme bylinky a 750 ml vody. Vaříme asi 15 minut. Maso vyjmeme, necháme trochu zchladnout, nakrájíme na kousky. Vrátíme zpět do hrnce a pokrm osolíme a opepříme. Petrželku nasekáme a posypeme jím hotový pokrm

Žádné komentáře:

Okomentovat