14. srpna 2016

Drůbeží knedlíčky s tomatovou rýží

Suroviny: 400 g kuřecích prsou, 400 g mražené zeleniny, 2 žloutky, 4 lžíce panády, 2 lžíce sekaných mandlí, sůl, pepř, 250 g rýže, 4 rajčata, 2 malé cibule, 6 lžic bílého vína, 2 lžíce oleje, 400 ml drůbežího vývaru, 200 ml smetany, 4 lžíce solamylu.
Postup: Mraženou zeleninu necháme povolit. Maso nakrájíme a v kuchyňském robotu najemno rozmixujeme. Smícháme se žloutky, panádou a mandlemi, osolíme a opepříme. Hmotu zformujeme do malých kuliček, které necháme ve vařící vodě asi 10 minut zatáhnout. Rýži připravíme dle návodu. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme rajčata a dusíme asi 3 minuty. Vmícháme rýži a vše ochutíme. Necháme vzkypět vývar s vínem a smetanou. Solamyl smícháme se 2 lžícemi vody a vmícháme do omáčky. Přidáme zeleninu a masové kuličky a zahřejeme. Přílohy: tomatová rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat