21. srpna 2016

Zapečené palačinky se žampiony

Pro 4 osoby: 5 vajec, sůl, 500 ml mléka, 250 g hladké mouky, 600 g žampionů, cibule, 2 stroužky česneku, lžíce másla, 150 g zakysané smetany, lžíce hotové jíšky, pepř, muškátový oříšek, 2 lžíce sekané petrželky, lžíce oleje, 60 g strouhaného tvrdého sýra
Z vajec, soli, mléka a mouky připravíme hladké líté těsto a necháme 10 minut odpočinout. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek nadrobno posekáme a osmahneme na másle. Přidáme houby a dusíme 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a jíšku a 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vmícháme petrželku. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Na rozehřátém oleji postupně usmažíme 8 palačinek. Naplníme je 2/3 houbové náplně, stočíme a uložíme do formy. Na ně rozprostřeme zbylou třetinu hub, posypeme sýrem a zapékáme v troubě 8 minut, dokud se sýr neroztaví.
Příprava 30 minut, na osobu 600 kcal, 26 g bílkovin, 27 g tuků, 61 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat