Pro 4 osoby: 2 velké brambory (200 g), 2 lžíce tuku, sůl, pepř, trošku čerstvého tymiánu, 4 středně velké žampiony, malá hlávka kapusty (300 g), 2 cibule, 300 ml zeleninového vývaru (z kostky), 200 ml smetany, muškát
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme tuk a brambory opékáme 4 minuty dozlatova. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Vyjmeme a uchováme horké. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce je opečeme a uchováme horké. Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, listy nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a dáme zesklovatět. Přidáme kapustu, zamícháme a podusíme. Podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou. Vaříme 15 minut na mírném ohni. Polévku osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Brambory a žampiony rozdělíme na talíře a zalijeme polévkou.
Příprava cca 30 minut, na osobu 300 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat