7. srpna 2016

Slepičí polévka po rybářsku

½ slepice i s drůbky, sůl, 150 kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
Rybičky: 1 lžíce oleje, 1 cibule, 100 g měkkého salámu, majoránka, mletý pepř, sůl, 1 vejce, 150 g hrubé mouky
Slepici vložíme do hrnce, zalijeme osolenou vodou a vaříme i s drůbky, kromě jater. Asi po hodinovém vaření přidáme očištěnou, celou zeleninu a vaříme, až je maso měkké. Vývar přecedíme, maso obereme, uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky a přidáme zpět do polévky. Přivedeme k varu a vložíme připravené rybičky, které vaříme asi 10-12 minut. Polévku doplníme pokrájenou petrželovou natí a podáváme.
Rybičky: Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulí, přidáme pokrájený salám, škrábaná slepičí játra, okořeníme a osolíme. Z vejce a mouky si připravíme nudlové těsto, které rozvalíme a formičkou vykrajujeme menší kolečka. Do jejich středu vkládáme náplň, přeložíme v polovině a po okrajích dobře stiskneme.

Žádné komentáře:

Okomentovat