7. srpna 2016

Kuřecí polévka s rýží

1 ½ l vody, sůl, krk, křídla, drůbky a kůže z kuřete, 1 lžíce oleje, 1 menší cibule, kousek celeru, mrkve a petržele, 4-5 lžic rýže, polévkové koření, koření Vegeta, petrželová nať
Do slané vody vložíme krk, křídla, kůže z kuřete a uvaříme doměkka. Maso obereme a pokrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme propláchnutou rýži a povaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme maso, společně prohřejeme a dochutíme polévkovým kořením, vegetou a nakonec přidáme jemně pokrájenou petržlenovou nať.

Žádné komentáře:

Okomentovat