11. srpna 2016

Plněná kuřecí prsíčka v dietní úpravě

Pro 4 osoby – Omyjeme studenou vodou čtyři filety z kuřecích prsíček a osušíme kuchyňským ubrouskem příliš velké kusy filetů případně rozdělíme. Maso dusíme 8 minut při střední teplotě ve ¼ l zeleninového vývaru pak vyjmeme, necháme okapat a ostrým nožem nakrojíme ze strany kapsu. Svazek polévkové zeleniny omyjeme, očistíme a pokrájíme na kostičky. Dvě rajčata křížem nařízneme, spaříme ve vřelé vodě, prudce zchladíme ledovou vodou a opatrně stáhneme slupku. Rajčata rozčtvrtíme, odjádříme a pokrájíme na kostičky.

Opláchneme pod studenou tekoucí vodou ½ svazku zelené petrželky stejně jako ½ svazku čerstvé majoránky, osušíme a lístečky otrháme ze stonků. Obě bylinky jemně posekáme. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Všechny připravené přísady promícháme, osolíme a opepříme. Směsí bylinek a zeleniny naplníme kuřecí filety a dutinu spíchneme párátkem. Dáme na pařák a dusíme páře v rychlovarném hrnci zhruba 12 minut. Vyjmeme a maso pokrájíme na plátky. Podle chuti podáváme s rýží natural nebo čerstvou bagetou. Lze podávat i s bramborami.


Žádné komentáře:

Okomentovat