Pro 4 osoby prolisujeme zhruba 800 g horkých čerstvě uvařených brambor. Uhněteme se 150 – 200 g hrubé mouky., 80 g krupice., špetkou soli., strouhaným muškátovým oříškem a 2 vejci do těsta. Vyválíme váleček o průměru asi 6 cm a nakrájíme jej na plátky asi 1,5 cm silné.
Poté nakrájíme 150 g anglické slaniny a 2 žemle na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, na něm zesklovatíme slaninu a dozlatova osmažíme žemle. Vše rozdělíme na plátky těsta a zformujeme knedlíky. Vaříme pomalým varem 10 – 15 minut. Ve vroucí osolené vodě.
Děrovanou naběračkou vyjmeme knedlíky z vody, necháme dobře okapat a dáme do mísy. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, opražíme na něm 3 lžíce strouhanky a posypeme jí knedlíky. Ozdobíme pažitkou nebo podáváme s dušeným či kysaným zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat