600 g kuřecích prsíček bez kůže, 150 g anglické slaniny, 3 nektarinky, 3 jablka, 200 g hlívy ústřičné, 4 větší brambory
Na marinádu:100 ml sojové omáčky, 10 ml portského vína, 10 ml oleje, 1 lžíci grilovacího koření, 2 lžičky indického kari koření, 1 stroužek česneku, 1 lžičku zázvoru
Příloha: opečené brambory na grilu
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, jablka oloupeme, a nektarinky odpeckujeme. Vše nakrájíme na přibližně stejné kousky jako kuřecí maso. Slaninu nakrájíme na silnější plátky. Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehlu společně s hlívou ústřičnou. Připravíme marinádu smícháním uvedených surovin a necháme v ní špízy 2 až 3 hodiny marinovat. Potom je upečeme na grilu. Brambory uvaříme ve částečně ve vodě, pak rozkrojíme na čtvrtky a opečeme s masem dozlatova na grilu.
Žádné komentáře:
Okomentovat