14. srpna 2016

Krůtí prsa s jablečnou kůrkou

Suroviny: 4 ks krůtích prsou, 3 jablka, 125 ml bílého vína, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce plnotučné hořčice, 200 ml smetany, škrobová moučka, 2 mrkve, 1 celeru, 2 petržele, olej, sůl, pepř, tymián, rozmarýn, 300 g těstovin
Postup: Krůtí prsa osolíme a opepříme, přendáme do pekáčku a přidáme k nim očištěnou a nakrájenou zeleninu. Dáme péci. Z jablíček vykrájíme jádřince a pokrájíme je na slabší plátky. Přivedeme k varu víno s citrónovou šťávou, přidáme jablka a krátce podusíme. Asi 10 minut před dopečením potřeme maso hořčicí a obložíme jablky. Posypeme tymiánem a rozmarýnem. Ve vypeku rozmícháme škrobovou moučku a provaříme. Podáváme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat